ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

”ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ! ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ”

Εκδήλωση του ΦΣΠ με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, 1922-2022

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  2  Δεκεμβρίου 2022, από το  Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολιτείας   η πρώτη εκδήλωση με κοινό, μετά  την πανδημία, με αφορμή    τα 100  χρόνια  από  τη Μικρασιατική Καταστροφή, 1922-2022. Η εκδήλωση μνήμης   με    τίτλο: «Μικρασία Χαίρε! Μνήμη και Μνήμες»,  έγινε σε  συνεργασία με το Σύνδεσμο Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών  Πάρου στον   εμβληματικό χώρο  που βρίσκεται  στην περιοχή της Πολιτείας ,  στη   ΒΙΛΑ ΜΠΟΤΣΗ.   

 Η Πρόεδρος του  ΚΕΜΜΕ  κ. Εφη Κούτση, άριστη οικοδέσποινα,  κάνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό στην αρχή,  τόνισε το ιστορικό  και κοινωνικό ενδιαφέρον αυτής επετείου. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΦΣΠ , κ. Λάουρα Αλιπράντη καλωσορίζοντας τα μέλη και τους φίλους που είχαν γεμίσει την Αίθουσα, στη σύντομη παρέμβασή της επεσήμανε ότι εκδήλωση αυτή αποτελεί ευκαιρία  αναστοχασμού,ευκαιρία να  θυμηθούμε τους κορυφαίους  αγωνιστές της περιόδου αυτής,  να μη ξεχάσουμε  τις ρίζες μας και να αντλήσουμε δύναμη ώστε να  ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες  της σύγχρονης εποχής.

Το οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες περιελάμβανε προβολή αρχειακού υλικού και ανάγνωση  αποσπάσματων από Βιβλία  Ελλήνων λογοτεχνών  που αναφέρονταν στην περίοδο αυτή  και τα οποία  απόδωσε  η κ. Άννα Γιαννάκη . Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με  Παραδοσιακή Μουσική που ερμήνευσαν ο Ανδρέας Χανιώτης (βιολί) και ΄Οθωνας Μπικάκης (λαούτο) .

Το κοινό συγκινημένο, χειροκρότησε στο τέλος  ενώ ευχαρίστησε  και συνεχάρη  την Πρόεδρο και τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου, την αντιπρόεδρο κ. Κοραλία Ξανθάκη, την αντιπρόεδρο επί τιμή κ. Σάσα Λυμπέρη, την ταμία κ. Έλλη Παντελίδου, τον υπεύθυνο σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Παπαθανασίου και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας κ. Χριστιάννα Φωτιάδη για  την εξαιρετική αυτή  πρωτοβουλία και εκδήλωση ιστορικής μνήμης.

Από  το Δήμο Κηφισιάς παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος , η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βικέλα κ, Νίνα Βλάχου, η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΜΕ και πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών κ. Αικ. Μουστάκη, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Έκαλης κ. Αγγελική Βαλασοπούλου και η κοινοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του Κοιμητηρίου Κηφισιάς κ. Ρ. Ντάλλη.

Ακόμα μας τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Βάρσου, η κ. Β. Κεχρή, σύζυγος του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ, Γ, Κεχρή και η κ, Μαίρη Βενιζέλου.

Recommended Articles